Bántalmazás

2022.11.07. 07:46

Feldühítette, ezért betörte egy kislány fejét a játszótéren egy 41 éves férfi Győrben

A hétéves kislányt kétszer arcon ütötte, majd a kezeit és lábait összefogva felemelte és a földre dobta a 41 éves férfi.

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

A vádirati tényállás szerint a 41 éves férfi idén ősszel egy győri játszótéren azért bántalmazta a hétéves kislányt, mert feldühítette a viselkedése.

A kislány ugyanis a többi gyermekkel konfliktusba került – köztük a férfi volt párjának ott tartózkodó kislányaival is –, ezért a férfi kicsavart kezekkel a többi szülő elé rángatta, hogy számonkérje a bántalmazó viselkedését. A kislány azonban nem szólt egy szót sem, ezért a férfi dühbe gurult: kétszer is arcon ütötte a kislányt, aki az ütésektől mindkét alkalommal a földre esett. Ezt követően kezeit a lábaihoz szorítva felemelte, majd szándékosan ledobta őt a földre.

A gyereknek – aki életkoránál fogva védekezésre képtelen személynek minősül –, a bántalmazás következtében betört a homlokcsontja, ami nyolc napon túl gyógyuló sérülés.

Az ügyészség a vádiratban – egyebek mellett – felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabására, pártfogó felügyelet alkalmazására és arra tett indítványt, hogy a bíróság kötelezze az elkövetőt agresszió kezelő foglalkozáson való részvételre - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

Az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában