Bűnügy

2022.11.17. 16:49

Emberkereskedelem miatt Hollandiában börtönre ítélt magyar férfit fogtak el Mosonmagyaróváron

Kiszolgáltatott helyzetben lévő magyar lányokat csábított ki jól fizető külföldi munka ígéretével.

police.hu

Forrás: Pixabay

Emberkereskedelem miatt Hollandiában elítélt magyar férfit fogtak el Mosonmagyaróváron nemzetközi elfogatóparancs alapján - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

Tájékoztatásuk szerint a 30 éves sajtószentpéteri férfi 2020 nyarától kezdve fiatal, kiszolgáltatott helyzetben lévő magyar lányokat csábított ki jól fizető külföldi munka ígéretével Hollandiába, ahol prostitúcióra kényszerítette őket. A lányokat mind fizikálisan, mind lelkileg bántalmazták, fizetségüket  elvették, a megfélemlített nőket állandó felügyelet alatt tartották.

 

A holland bűnüldöző szervek 2020 végén kezdtek el nyomozni a csapat ellen, majd elfogásukat követően a bíróság erőszakkal elkövetett emberkereskedelem miatt idén tavasszal jogerősen letöltendő szabadságvesztésre ítélte őket. A magyar férfi a kiszabott börtönbüntetését nem kezdte meg, hanem ismeretlen helyre távozott. Ezért a holland bíróság európai és nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene.

Miután a holland rendőrök arról értesültek, hogy a keresett férfi visszajöhetett Magyarországra, magyar fejvadászok segítségét kérték a szökevény elfogása érdekében. A KR NNI a jelzést követően pár héten belül megtalálta a célszemélyt, aki az országot járva éppen munkát keresett, miközben munkásszállókon húzta meg magát. Jelenleg kiadatási őrizetben van, további sorsáról bíróság dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában