Lopás, késelés

2022.11.28. 08:02

A különös visszaesőként elítélt férfi a feltételes szabadsága ideje alatt bántalmazta többször a barátnőjét Sopronban

Az 1989. évben született férfit különös visszaesőként ítélték szabadságvesztésre, melyből idén nyáron szabadult, feltételes szabadság kedvezménnyel. A kedvezmény ideje alatt, november 18-án többször bántalmazta a barátnőjét, másnap pedig lopást valósított meg. Letartóztatásba került.

kisalfold.hu

Azért verte ököllel, fenyegette a barátnőjét, hogy az szerezzen pénzt. Letartóztatták.

Forrás: Pixabay

A Soproni Járási Ügyészség indítványa szerint az állandó tartózkodási hellyel és munkahellyel nem rendelkező férfi és barátnője november 18-án Ausztriába kirándultak, ott italoztak is. A visszafelé, Sopronba tartó vonaton a férfi verni kezdte a barátnőjét azért, hogy a nő szerezzen pénzt. Azzal is megfenyegette, hogy ha nem szerez pénzt, agyonveri őt is és a családját is.

Sopronba érve a férfi ököllel tovább ütötte a barátnőjét, akinek ekkor már a szája is vérezni kezdett.

Egy járókelő látta meg őket, és hívta a rendőrséget, a férfi még ekkor is megütötte a barátnőjét, és annak az arcát is megvágta egy tapétavágó késsel. 
Ezután még ököllel többször arcon ütötte a nőt, aki végül bemenekült egy üzletbe és ott kért segítséget. A férfi ekkor még egy darabig kiabált az utcán, majd elmenekült a rendőrök elől.

A férfi másnap a soproni piacon felkapott egy pénzkazettát és azzal megpróbált elfutni, de nem sikerült neki, mert útját állták a piacozók. A 169 065 forintos lopási kár ezzel megtérült.

A vádlott a cselekmények elkövetését elismerte.

Az ügyészség a súlyos testi sértés bűntette és lopás vétsége miatt folyamatban lévő bűnügyben a szökés, elrejtőzés veszélye, az eljárás megnehezítésének lehetősége és a bűnismétlés eshetősége miatt kezdeményezte a letartóztatás elrendelését.

A bíróság az ügyészség indítványával egyetértve elrendelte a férfi letartóztatását egy hónapra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában