Bűnügy

2022.10.12. 21:20

Lakókocsikat tört fel egy férfi a bezárt alsóörsi kempingben

Forrás: police.hu

Fotó: police.hu

Még január 2-án érkezett a bejelentés a rendőrségre, hogy egy alsóörsi kemping lakókocsiparkjában feltörtek egy ott tárolt, elősátorral rendelkező lakókocsit - írja a police.hu.

A kiérkező rendőrök a helyszíni szemle során további feltört, valamilyen eszközzel megfeszegetett lakóegységeket is találtak.

Az ügyben büntetőeljárást indítottak és megállapították, hogy ismeretlen elkövető a bejelentést megelőzően - 2021. szeptember vége óta eltelt időszakban – összesen 14 lakókocsit tört fel, vagy feszegetett meg, majd azokból különféle műszaki és egyéb használati tárgyakat tulajdonított el.

Fotó: police.hu
 

A vizsgálat során a nyomozók látókörébe került egy - más büntetőügyből kifolyólag, 2021. december óta letartóztatásban lévő - férfi, akit a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetből a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra átkísértek, majd őt gyanúsítottként kihallgatták szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal, üzletszerűen elkövetett lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A 39 éves külföldi állampolgár a terhére rótt bűncselekményeket elismerte, tettét megbánta és elmondta, hogy azokat lakhatási, megélhetési okokból követte el.

A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban az illetékes ügyészségnek átadta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában