Bűnügy

2022.10.05. 12:38

Kerékpártolvajt kapcsoltak le a polgárőrök Győrben a vidéki buszpályudvarnál

A gyanús személyt két kerékpárt tolt.

kisalfold.hu

Az Arrabona Polgárőr Egyesület és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság hosszú évek óta hatékonyan működik együtt. Ezt bizonyította a legutóbbi közös ellenőrzésük, ahol az egyesület két polgárőre Dely Kristóf Tibor és Lövei Levente Rudolf elhivatottságának és tettrekészségének köszönhetően egy többszörös kerékpártolvajt fogtak el a hatóságok, két frissen lopott biciklivel - az idézet abból a levélből való, melyben Váczi Attila rendőr ezredes, a Győri Rendőrkapitányság vezetője megköszöni tettrekészségét, elhivatottságát.

Dely Kristóf Tibor és Lövei Levente Rudolf 

Az Arrabona Polgárőr Egyesület tagjai és a Győri Rendőrkapitányság járőrei együtt hajtottak végre fokozott ellenőrzéseket. A polgárőrök egyik fő feladata a bűncselekmény elkövetőinek – kiemelten a kerékpártolvajok – kiszűrése, lokalizálása volt.

Az eligazítást követő két óra elteltével Dely Kristóf Tibor és Lövei Levente Rudolf jelentkeztek be, miszerint gyanús személyt látnak a győri vidéki buszpályaudvar környékén, aki két kerékpárt tolt. Hosszú perceken át operatívan követték a személyt és a cselekedeteit telefonon jelentették. Talpraesettségük, szemfülességüknek köszönhetően sikerült intézkedés alá vonni a személyt. Aki a meghallgatása során e elismerte, hogy a nála lévő két darab kerékpárt lopta és egy másikat is megkísérelt eltulajdonítani a nap folyamán, továbbá egy másik bűncselekményt is elismert, amelyben szintén egy kerékpárt lopott el egy magánlakásból.

„A személy kiszűrése, elfogása, elszámoltatása csakis a két polgárőr tettrekészsége okán valósulhatott meg” - írja Váczi Attila r. ezredes, kapitányságvezető Funk Józsefhez, a Győr-Moson-Sopron megyei Polgárőr Szövetség elnökéhez írt levelében, melyben kéri a köszönet tolmácsolását a polgárőrök felé. A Szövetség elnöke úgy döntött, hogy nyilvánosan is továbbítja a köszönetet, mert az jól illusztrálja a rendőrség-polgárőrség együttműködését, jól példázza a fiatal megyei polgárőrök elkötelezettségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában