A rendőrök elfogták a sofőrt

2022.10.14. 12:20

Egész éjjel sérülten feküdt az 1-es főút mellett a biciklis, akit elgázolt majd cserbenhagyott egy autós

Információink szerint a férfi nyílt lábszártörést szenvedett.

Forrás: police.hu

Fotók: police.hu

Egy 55 éves kerékpárost gázolt el személygépkocsival egy sofőr, majd a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott. A győri rendőrök az autó vezetőjét mintegy 24 óra leforgása alatt elfogták - írja a police.hu.

A sofőr Öttevény felől Abda irányába autózott szerdán 18 óra 45 perc körül. A 136-os kilométerszelvény közelében – Öttevény külterületénél – nem tartott megfelelő oldaltávolságot a vele azonos irányban, kerékpárral haladó börcsi férfi mellett, és elsodorta őt. A kerékpáros a jobb oldali füves árokba csapódott, és súlyos sérüléseket, információink szerint nyílt lábszártörést szenvedett. A személygépkocsi vezetője az esetet követően a helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül távozott.

 

A balesetben megsérült, és az út szélén fekvő biciklisről a rendőrségre október 13-án a hajnali órákban érkezett bejelentés, ezután az 55 éves férfit a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

 

A Győri Rendőrkapitányság az ügyben büntetőeljárást indított, amelynek keretében a Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai a rendelkezésre álló adatok, és a baleset helyszínén megtalált letört gépkocsialkatrész segítségével a feltételezett elkövetőt rövid időn belül beazonosították. A lehetséges gázolót – egy 39 éves férfit – az egyenruhások október 13-án 19 óra 15 perckor elfogták, és a rendőrkapitányságra előállították.

 

A balesetet okozó győri férfit a rendőrök segítségnyújtás elmulasztása bűntette, valamint közúti baleset gondatlan okozása vétsége elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában