Tűzoltóság

2022.10.05. 13:00

Csökkent az éves vonulások száma Kapuváron

A Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség tavalyi beszámolójából kiderült, egységeiket 102 tűzesethez és 140 műszaki mentéshez riasztották.

kisalfold.hu

A kapuvári kirendeltség vezetője, Kiss László tűzoltó alezredes a kapuvári testületi ülésen elmondta, hogy az illetékességi területükhöz 53 település tartozik a Kapuvári és Csornai járásban. Különös figyelmet fordítanak az aratási időszakra, mind az agrárkamara, mind a gazdák részéről.

Ennek eredményessége már megmutatkozott, az aratással kapcsolatos tűzesetek során sem ember, sem gép nem sérült. Veszélyes üzem ugyan nincs a térségben, de a gyorsforgalmin megjelentek a veszélyes árut szállító járművek, melyeket fokozottan ellenőriznek.

Az illetékességi területen tavaly összesen 366 esemény történt, egységeiket 102 tűzesethez és 140 műszaki mentéshez riasztották. Az éves vonulási számok csökkenést mutatnak, ennek főbb oka, hogy a rendkívüli időjárási körülmények nem érintették térségünket, valamint a közlekedési balesetek száma is csökkent.

Kiemelt esemény volt tavaly például, amikor egy kónyi családi ház és a mellette parkoló gépjármű égett, de lángra kapott egy kapuvári, 500 m²-es faszerkezetű műhely tetőszerkezete is. Az előző évi 19-hez képest tavaly 8 alkalommal volt kéménytűz.

Jelenleg 27 közbiztonsági referenst tartanak nyilván, valamint 28 önkéntes tűzoltó-egyesülettel van együttműködésük. Az al- ezredes elmondta: „Tervünk, hogy az önkéntes tűzoltó-egyesületeket bevonjuk a tűzmegelőzési feladatokba is.” Végül megjegyezte, hogy az ellenőrzéseik célja nem a szankcionálás, hanem a tájékoztatás és az állampolgárok biztonságának növelése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában