Immár hagyomány

2022.10.03. 21:03

A rendőrség is részt vesz a kutatók éjszakáján Sopronban

A Soproni Egyetemen az érdeklődők bűn- és balesetmegelőzési foglalkozáson vehettek részt péntek este.

kisalfold.hu

Minden év utolsó péntekén több száz érdeklődő vesz részt a kutatók éjszakáján, ahol változatos programokkal találkozhatnak az érdeklődők. A Soproni Rendőrkapitányság bűn- és balesetmegelőzési szakemberei már több éve színesítik programjaikkal a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának a rendezvényét. A rendőrségi állomásoknál azon kívül, hogy személyes kapcsolatot tudtak teremteni a látogatók a rendőrökkel, alkalmuk volt különböző játékokat játszani, teszteket kitölteni, az úgynevezett drogos és részeg szemüvegeket kipróbálni miközben sok fontos és hasznos tudnivalóra is szert tettek.

 

Az esemény mottója „Nem minden arany, ami fénylik!” jól illeszkedik a bűnmegelőzési koncepciónkhoz, mivel számos olyan esettel találkozunk, amikor valaki azért válik sértetté, mert egy hirtelen impulzusnak engedve nem volt elég megfontolt és körültekintő. Tipikus példája ennek az, amikor valaki az interneten egy áron alul kínált, tökéletes minőségűnek tűnő terméket, gyorsan, ellenőrzés nélkül, gyakran előrefizetéssel megvásárol. Sajnos ilyenkor többször is előfordul, hogy vagy nem olyan minőségű terméket kap, amit remélt, vagy egészen mást, vagy egyáltalán semmit sem kap a pénzéért. Az ilyen esteket úgy tudjuk a legjobban elkerülni ha személyesen meggyőződünk még a vásárlás előtt arról, hogy a kínált árú valóban az, amit meghirdettek – tanácsolta Babella-Lukács Katalin rendőr őrnagy bűnmegelőzési főelőadó.

 

Nagyon jó a kapcsolatunk a Soproni Egyetemmel és megtiszteltetésnek vesszük, hogy minden évben számítanak a jelenlétünkre. Minden lehetőséget szeretünk megragadni, amikor kapcsolatba kerülhetünk az emberekkel és elmondhatjuk azokat a fontos információkat, amelyek segítenek nekik abban, hogy ne váljanak áldozattá – mondta el az őrnagy.

Címkék#Sopron

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában