Mindent látnak a magasból

2022.09.29. 17:18

Távol a sztrádától - Két Győr környéki település között vetették be a drónos ellenőrzést a rendőrök

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai az 1401-es számú úton, illetve Győrújfalu és Győrzámoly községekben ellenőrizték a forgalomban résztvevőket a modern módszerrel.

kisalfold.hu

Fotó: Police.hu

"A közlekedési balesetek egyik leggyakoribb oka a gyorshajtás, amelynek megelőzése érdekében a közlekedésrendészeti szakemberek ismételten fokozott ellenőrzést tartottak Győr-Moson-Sopron megye területén szerdán. Az egyenruhások az utakon nemcsak a sebességtúllépéseket vették górcső alá, hanem megbizonyosodtak arról, hogy a járművezetők vezetésre alkalmas állapotban ülnek a kormány mögé, és a passzív biztonsági eszközök használatáról is meggyőződtek" - közölte a rendőrség.

A rendőrök munkájuk során speciális drónt is alkalmaztak, amely az esetleges szabályszegésekről távolról készít mozgóképeket, ennek segítségével a járőrök szinte azonnal, az elkövetés helyszínének közelében intézkedhetnek a szabályszegőkkel szemben.

Kollégáink örömmel tapasztalták, hogy az akció ideje alatt a járművezetők a szabályokat betartva, biztonságosan vettek részt a közúti közlekedésben, így szankciók alkalmazására sem kellett intézkedniük - áll a közleményben.

Fotó: Police.hu
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában