Kitervelte

2022.09.12. 09:12

Tapétavágóval akart ölni Győrben - Kettős gyilkosság kísérletével vádolnak egy nőt

Nem költözött vissza hozzá a volt férje, ezért meg akarta ölni.

kisalfold.hu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolj azt a nőt, aki idén januárban mély, vágott sebeket ejtett mind a volt férje, mind az annak társaságában lévő nő nyakán - egy tapétavágó szikével.

A nő és volt férje 2021. januárban költözött külön - holott akkor már 10 éve felbontották a házasságukat - addig Nagybajcson laktak. A férfi ekkor Győrbe költözött, itt érte a támadás - tudtuk meg dr. Gál Katalintól, a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

A vádirati tényállás szerint a nő a cselekmény napján felhívta a volt férjét és megkérte arra, hogy költözzön vissza hozzá. Mivel a férfi erre a kérésre nemet mondott, és a további hívásokra sem reagált, a nő gázsprayt és tapétavágó szikét magához véve kereste fel a volt férjét, akit egy másik nő társaságában talált.

Az ajtóban állva először gázspray-vel próbálta lefújni a volt férjét, de azt a férfi elvette tőle, ezért kiborította a táskáját, magához vette a szikét, annak pengéjét teljesen kitolta, belépett a házba és először a volt férje arcán ejtett egy vágást, majd a másik nőhöz lépett, akit a nyakán, lábán és kezein vágott meg. Ezután a férfit is  megvágta a nyakán és a kezén, mindezek ellenére sikerült elvennie a nőtől a szikét, amit átdobott a szomszéd telekre.

A mentőket a volt férj hívta fel, ekkorra a másik nőnek sikerült kimenekülni a házból. Őt másnap reggel sokkos állapotban találták meg a rendőrök Győrben.

Az elkövető letartóztatásban van, vele szemben életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

A végleges döntést az ügyben várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában