Lefülelték

2022.09.05. 11:55

Sopronba menet lopott régi órákat a kisbéri piacon

Még a helyszínen megtalálták az ellopott értékeket.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

A lopás bűntette és lopás vétsége miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a kaposvári férfival szemben, aki a kisbéri piacon lopott egy árustól és egy vásárlótól - közölte dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a férfi 2020. október 8-án Kaposvárról Sopronba utazott gépkocsival, amivel megállt a kisbéri piactér mellett. A férfi a piacon körülnézett, és észrevette, hogy egy régiségárus nem figyelte a pultra kitett áruit. Ezt kihasználva elemelt a pultról egy 5.000 forint értékű óratartó dobozt, amiben 45 darab,  összesen 190.040 forint értékű, használt, régebbi típusú karóra volt.

A férfi a piac területéről kifelé menet észrevett egy nőt, akinek a vállán lévő táskája nyitva volt. A tolvaj - anélkül, hogy a sértett észrevette volna - belenyúlt a táskájába és onnan kivette a nő 2.000 forint értékű pénztárcáját a benne lévő 57.000 forint készpénzzel együtt.

A férfi viselkedésére felfigyelt a piac üzemeltetését végző cég képviselője, aki értesítette a rendőrséget. A Kisbéri Rendőrkapitányság járőrei átkutatták a gépkocsiját, amiben megtalálták a 45 darab órát, a tartódobozzal együtt, valamint egy üdítőitalos dobozban elrejtve a nő készpénzét is.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy amennyiben a férfi az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, úgy őt a Komáromi Járásbíróság 60 nap elzárásra ítélje. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában