Rábaköz

2022.09.29. 22:15

Polgárőr-toborzót tartanak Kónyban

Felhívást tett közzé a kónyi polgárőr-egyesület, melyben arra kéri a helyieket, hogy csatlakozzanak soraikhoz.

kisalfold.hu

Fotó: Török János

Meg is indokolják a kérést a polgárőrök. Eszerint a településen, illetve a környéken az elmúlt időszakban érezhetően megnőtt a bűnesetek száma, ezért szeretnék megújítani a régóta jól működő egyesületet. Olyanok jelentkezését várják, akik érdeklődnek a klasszikus polgárőrmunka iránt, és úgy gondolják, hogy szeretnének hozzájárulni a község közbiztonságának javításához, a nyugalom megőrzéséhez.

A polgárőrmunka társadalmi munka, melyet mindenki azért végez, mert nemcsak nézni akarja a környezetében zajló eseményeket, hanem maga is alakítani szeretné azokat. „Lakókörnyezetünk, tereink, parkjaink védelme mindannyiunk érdeke” – jegyzik meg a polgárőrség felhívásában.

A jelentkezőknek havonta egy-két szolgálatot kellene vállalniuk, autóval, kerékpárral vagy gyalog. A járőrszolgálat a község területén belül van általában, illetve előfordul, hogy a helyi rendezvények biztosításában is részt vesznek a polgárőrök. Jelentkezni lehet Csányi Gábor elnöknél a 06-70/459-7425-ös telefonszámon. Részletek az egyesület közösségi oldalán. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában