Katasztrófavédelmi kirendeltség

2022.09.20. 06:45

Öt aratási tűz volt idén a Csornához tartozó 70 településen

A csornai képviselő-testület legutóbbi ülésén a kapuvári katasztrófavédelmi kirendeltség munkájáról kaptak tájékoztatást a városvezetők. A szervezet vezetője megnyugtató adatokat közölt beszámolójában.

Cs. Kovács Attila

A kapuvári katasztrófavédelmi kirendeltség beszámolóját Kiss László alezredes, kirendeltségvezető részletezte. Elöljáróban elmondta: ötvenhárom településen látnak el szakhatósági feladatokat, hetven településen pedig az elsődleges tűzoltási teendőket biztosítják. 

A tűzoltók folyamatosan fejlesztik tudásukat. Móritz Sándor törzsőrmester a Nemzeti Közszolgálati Egyetem diákköri konferenciapályázatán iparbiztonsági tagozatban első helyen végzett.  Fotó: Cs. K. A.

Az alezredes hangsúlyozta: elsődleges céljuk a biztonság növelése. Tájékoztatókkal, tűzvédelmi ellenőrzésekkel, vagy akár tűzjelző rendszer létesítésének, használatbavételének követésével. Mint kifejtette, a térség jellegéből adódóan különös figyelmet fordítanak a mezőgazdasággal kapcsolatos veszélyforrásokra, a mezőgazdasági tűzbiztonság növelésére. Együttműködnek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával, folyamatosan tartanak közös rendezvényeket, kiemelten például az aratás időszaka előtt. Kiss László megjegyezte: munkájuknak eredménye van, hiszen idén mindössze öt, az aratással összefüggő tűzesetük volt a hetven településen. Fontos, hogy személyi sérülés egyikben sem történt és a gépekben sem esett kár. Kiss László külön szólt az önkéntes tűzoltó-egyesületekről, a kirendeltség huszonnyolccal rendelkezik együttműködési megállapodással. A csornai csapat munkáját jónak ítélte, jelentős fejlesztéseken van túl az egyesület. Úgy vélte, az egyesületet továbbra is támogatni kell, hogy hasonló magas színvonalon dolgozhassanak az önkéntes tűzoltók. 

Kiss alezredes a következő időszakról szólva kifejtette, hogy a folyamatos szakmai fejlődés a cél. Gyakorlatokat és képzéseket tartanak, külsős szakemberek bevonásával is. Ilyen szakterületként megemlítette az elektromos autókkal, illetve a nap- elemrendszerekkel kapcsolatos tűzvédelmi teendőket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában