Tragédia

2022.09.19. 15:02

Halálos lakástűz - Egy ember meghalt, ketten megmenekültek Sopronban

Az esettel kapcsolatban idegenkezűség gyanúja nem merült fel.

kisalfold.hu

Hétfőn délben kigyulladt egy több szintes, többlakásos családi ház alsó lakrészének egyik helyisége Sopronban, a Zárányi utcában. 

Négy járművel tizenhárom tűzoltó vonult a helyszínre, ahol a tűzzel érintett szobában papírhulladék és egy ágy égett. A tűz idején hárman tartózkodtak az épületben.

A tűzoltók kiérkezése előtt a tűzzel érintett szintről egy embert a rendőrök kimentettek, ám az életét a gyors segítség ellenére sem lehetett megmenteni - közölte a katasztrófavédelem.

A tűzoltók szerint nem kizárt, hogy a tüzelőberendezés helytelen használata vezetett a tűzhöz, a keletkezési ok feltárása érdekében a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indított.

Az épülettel szomszédos műszaki vizsgabázison megtudtuk, az ő segítségüket kérte a felső lakó, amikor észlelte a lenti lakásból szivárgó füstöt.

A közelben tartózkodó rendőrjárőr azonnal a helyszínre sietett, betörte az ajtót és értesítette a tűzoltókat, valamint a kollégáit.

Czagányi Zsuzsannától, a megyei rendőr-főkapitányság megbízott szóvivőjétől megtudtuk, az épületben egy földön fekvő idősebb férfit talált a kollégájuk, akit kihúzott az udvarra, azonban a férfi életét a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni.

A jelenlegi adatok alapján az esettel kapcsolatban idegenkezűség gyanúja nem merült fel, a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az ügyet. 

A lakástüzek főbb kiváltó okai között még mindig a nyílt láng, illetve a tüzelőberendezések helytelen használata, az elektromos meghibásodás és a dohányzás áll. Ha az otthonunkban működik füstérzékelő, még van idő a tűz kialakulásakor cselekedni, ezzel elkerülni a sérülést vagy a tragédiát - figyelmeztetnek.   


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában