Ágyhoz kötve éhezett

2022.08.22. 08:12

Úgy elhanyagolták édesanyjukat, hogy az idős asszony belehalt

Fia együtt élt az ágyhoz kötött édesanyjával, de egyáltalán nem gondoskodott róla, lánya időnként főzött neki egy zacskós levest.

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

Minősített emberöléssel vádolja a testvérpárt a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség. Közleményükben azt írják, hogy a vádirati tényállás szerint a 84 éves asszony a fiával élt együtt egy Győr-Moson-Sopron megyei településen. A lánya ugyanabban a városban élt, rendszeresen látogatta. A 2020 februárjától mozgásképtelen, ágyhoz kötött nő a leromlott állapotú családi ház egyik külön szobájában élt. A szobát, az ágyat gyerekei nem takarították, az anya télen gyakran a fűtetlen szobában didergett, míg nyáron a melegtől szenvedett.

A férfi az édesanyja gondozásában, ellátásában egyáltalán nem vett részt, a nő alkalmanként főzött zacskós levest neki. Az idős asszony rendszeres étkezését csupán a gondozó által biztosított ebédre korlátozódott, ahogyan mosdatását is a gondozó végezte el naponta egyszer.

Az idős asszony halálát 2020 nyarán keringési elégtelenség okozta, ami súlyos fokú kiszáradás miatt következett be.

A vádlottak terhére rótt minősített emberölés életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

A nyomozást az ügyben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta le, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában