Vége a találgatásoknak

2022.08.09. 09:48

Robbanásszerű fényjelenség rázta meg Győrt éjszaka - megoldódott a rejtély - fotó

"Hajnalban, 0.40-kor a fiam látott, mert épp vezetett, robbanásszerű fényjelenséget Győrben az Ipari Park felől" - kezdte Olvasónk. Másik Tudósítónk szerint kicsit nagyobb meteor léphetett be a légkörbe, majd robbanhatott fel.

kisalfold.hu

Fotó: Időkép

11.51 - Műszaki hiba történt

"Kedd hajnalban Győrben, 0:40 perckor tapasztalható fény- és hangjelenséget a Kandó Kálmán úton található transzformátor alállomásunkban egy nagyfeszültségű készülék meghibásodása okozta.

A meghibásodás miatt 4-6 perces áramszünetet tapasztalhattak a környéken élők: a villamosenergia ellátást átterhelésekkel az ügyfelek egy részénél 4 perc alatt, másik részüknél 6 perc alatt sikerült helyreállítani.

A meghibásodott berendezések javítását jelenleg végzik szakembereink, ennek ideje alatt az áramellátás zavartalanul működik" - közölte portálunkkal Varga Ivett, az E.ON szóvivője.

10.26 - Válasz a Megyei Katasztrófavédelemtől

"Nem érkezett igazgatóságunkhoz bejelentés ilyen eseménnyel kapcsolatban" - közölte portálunkkal a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyeletese.

10.03 - Újabb Olvasói levél

"Kedd hajnalban 0:41 perckor hatalmas robbanás rázta meg Győrt. Több helyen áramkimaradást okozva. A távolabbi faluból is jelezték felém hogy pár másodpercre, de kimaradt az áram. A gyanúm, hogy kicsit nagyobb meteor lépett be a légkörbe és felrobbant. Szeretném kérni önöket, ha tudják erősítsék meg. Az ufót kizárom, mert már hermetikusan le lennénk zárva.🙂" - írta másik Olvasónk.

9.44 - Robbanásszerű hanghatásról írnak több helyütt

"Észak-keleti irányból, ami után (abban a pillanatban) pár másodpercre elment az utcákon a villany, majd később helyre állt mindenütt. Sok helyen írnak áramszünetről, a fényjelenséggel (amit az Időkép kamerája fel is vett, s csatolom) együtt járó robbanásszerű hanghatásról. Sokan találgatják mi lehetett ez, állítólag nem villám, mert a föld felől kezdődött" - tette hozzá Olvasónk.

Portálunk megkérdezi a Megyei Katasztrófavédelmet és az E.ON szakembereit, hogy mit tudnak a nem mindennapi jelenségről. Amint kapunk választ, frissítjük írásunkat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában