Tragédia

2022.08.28. 09:14

Lezuhant és meghalt egy sárkányrepülős Darnózseli és Lipót között - Frissítve

A sárkányrepülő az 1404-es út 5-ös kilométere melletti fasorban – eddig ismeretlen okok miatt – fának ütközött és lezuhant.

kisalfold.hu

Forrás: police.hu

Próbarepülés közben motoros sárkányrepülővel fának ütközött és meghalt egy 59 éves mecséri férfi Darnózseli és Lipót között szombaton kora este - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n vasárnap.

 A sárkányrepülő vezetője a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette - írták.

Forrás: police.hu

A baleset körülményeit a Csornai Rendőrkapitányság vizsgálja.

10:45 - A hajtómű állhatott le

Felfoghatatlan tragédia, közösségünk egy segítőkész, precíz lakóját vesztette el a balesetben – osztotta meg velünk Csaplár Zoltán mecséri polgármester a szombat esti halálos kimenetelű baleset kapcsán. 

A mecséri faluvezető érdeklődésünkre kifejtette, az 59 éves férfi nem volt családos, a legtöbb idejét műhelyében töltötte autószerelőként.

– Csendes, segítőkész, problémamegoldó ember volt, aki borzasztóan fog hiányozni a falunak. Mindenkinek, mindenben segített, legyen szó magánszemélyekről, de a polgárőrségnek, önkéntes tűzoltóságnak és az önkormányzatnak is – avatott be a faluvezető, aki egy másfél évvel korábbi beszélgetésükre is emlékezett. 

– Legalább tíz évig repült sárkányrepülővel, Mecséren egy felszállópályát is bérelt, tehát mondhatni, rutinos vezető volt. Másfél éve, amikor a műhelyében jártam, láttam kiszerelve a sárkányrepülő motorját és akkor kérdeztem rá, hogy abba akarja hagyni a repülést, mondta, hogy igen. Most úgy tudom, hogy egy olyan gépet próbált ki, amit meg szeretett volna venni. Repülés közben azonban leállt a hajtómű, így zuhanhatott le – tudtuk meg Csaplár Zoltántól. 

17:30 - Búcsúznak a barátok a sárkányrepülőstől

"Mecséri barátunktól búcsúzunk, aki tragikus esemény áldozata lett. Akinek motorszerelőként a repülés volt a hobbija, a motorja - és vele a szíve is - végleg leállt. Búcsúzunk tőled Zoltán. Nagyszerű ember és barát voltál! Nyugodj békében!"- írta Fekete Zoltán.

Fotós: Fekete Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában