Tragédiával zárult az életmentés

2022.08.21. 13:15

Halálos kenuzás 35 évvel ezelőtt Mosonmagyaróváron - hősi halottaikra emlékeztek a tűzoltók

Harmincöt évvel ezelőtt, két hivatásos tűzoltó tragédiájával zárult egy augusztusi életmentés Mosonmagyaróváron.

kisalfold.hu

Fotók: Katasztrófavédelem

1987. augusztus 20-án a Mosoni-Duna mosonmagyaróvári gátjánál négy fiatal lány kenuval a vízbe borult. Egyiküknek sikerült a partra úszni és segítséggel további két társát is kimenteni, a negyedik lányt azonban nem találták. A vízi balesethez riasztott mosonmagyaróvári tűzoltók rocsója a mentés közben szintén felborult. A parton lévő tűzoltók mentőkötelekkel azonnal megkezdték társaik mentését, azonban Sántha Ferenc alhadnagy és Sághi László alhadnagy életét vesztette - olvasható a megyei katasztrófavédelem oldalán.

 

Augusztus 19-én délelőtt a megyei igazgatóság, a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság vezetői és tagjai, a családtagokkal  közösen emlékeztek meg a harmincöt éve életmentés közben hősi halált halt tűzoltó bajtársakról. Darnózselin a sírhelyek koszorúzásával adóztak a szolgálatteljesítés közben elhunyt bajtársaik emlékének, fejet hajtva bátorságuk, áldozatkészségük előtt.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában