Bűnügy

2022.08.04. 12:31

Gyömörei sorozatbetörőt fogtak el a rendőrök Pápán - videó

Két komáromi társával együtt lopott.

Forrás: police.hu

Június végén egy pápai autókereskedés gazdasági épületéből tulajdonítottak el egy lemezkazettát százezer forint készpénzzel. Az eset kapcsán a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai széleskörű adatgyűjtést követően országos koordinációt kezdeményeztek. Feltételezték ugyanis, hogy ugyanaz az elkövetői kör több megye hasonló jellegű lopásaiért is felelős. Így több megye nyomozóinak összehangolt munkájának hála, három férfit fogtak el a rendőrök szerda éjjel Budapesten a Terrorelhárítási Központ munkatársaival együttműködve, akiket a Pápai Rendőrkapitányságra előállítottak.

A negyvenes éveikben járó férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki az egyenruhások. A 48 éves gyömörei és a 45 valamint 47 éves komáromi férfiakat a pápai rendőrök további hat bűncselekmény miatt is elszámoltatták. A gyanú szerint 2022. június 26-án még kettő, július 7-e és 12-e között pedig négy telephelyre mentek be ajtó- illetve ablakbetöréssel, vagy az ajtót felfeszítve. Valamennyi helyiségből készpénzt tulajdonítottak el, összesen közel egymillió forint értékben, a rongálással pedig további hétszázezer forint kárt okoztak.A három gyanúsított ellen három rendbeli lopás, és négy rendbeli lopás kísérlet miatt a pápai nyomozók büntetőeljárást indítottak, és őrizetbe vételük mellett kezdeményezték letartóztatásukat. Vizsgálják, hogy a több tucat , különböző megyében történt hasonló bűncselekményhez lehet-e köze az betörőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában