Tragédia

2022.07.05. 19:13

Többször járt Mosonmagyaróváron a Kis-Dunában eltűnt kutyakiképző

Megtalálták a büntetés-végrehajtás Kis-Duna-ágban eltűnt egyik munkatársának holttestét.

kisalfold.hu

Forrás: BVOP

20.45 - Az MTI legfrissebb híre szerint megtalálták a büntetés-végrehajtás Kis-Duna-ágban eltűnt egyik munkatársának holttestét.

Holtan találták meg kedd délután Rácalmásnál, a Kis-Duna-ágban a büntetés-végrehajtás egyik munkatársát, aki hétfő délelőtt tűnt el kollégájával együtt, amikor szolgálati ebek kiképzését végezték - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján. A főkapitányság kommunikációs referense később közölte: azonosították az áldozatot, aki az idősebb, 34 éves férfi.

A rendőrségi közlemény szerint a férfi holttestét a tragédia helyszínén találták meg a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai.
Pápai Eszter, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs referense elmondta, hogy a fiatalabb férfit még mindig keresik.

Korábban - Holtan találták meg kedd délután Rácalmásnál, a Kis-Duna-ágban a büntetés-végrehajtás egyik munkatársát, aki hétfő délelőtt tűnt el kollégájával együtt, amikor szolgálati ebek kiképzését végezték - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Előzméynek - Eltűnt a büntetés-végrehajtás két munkatársa Rácalmás közelében hétfő délelőtt a Kis-Duna-ághoz tartozó területen – közölte még korábban a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP).  

A TEK közleménye szerint a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet és a Márianosztrai Fegyház és Börtön egy-egy munkatársa, egy kutyavezető és egy kutyakiképző férfi, szolgálati ebek kiképzése közben, eddig ismeretlen okból, a vízben elmerült.

A büntetés-végrehajtási szervezet, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai a felszínen és a part mentén jelentős erőket mozgattak meg a keresésben.

A kutatás tervezésébe, előkészítésébe és végrehajtásába a TEK koordinálásával a katasztrófavédelem munkatársai, a Havaria Katasztrófaelhárító Közhasznú Egyesület mentőbúvárjai és a dunaújvárosi speciális mentők kapcsolódtak be.  

A közösségi oldalakon is sokan osztották meg aggodalmukat a két férfi eltűnése kapcsán. A remény tegnap délután szertefoszlott, mikor a rendőrség közzétette, hogy egy középkorú férfi holttestére bukkantak a tragédia bekövetkezésének helyszínén a kutatást végző szakemberek.

„A rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai közös ellenőrzésük során július 5-én 15 óra körüli időben Rácalmásnál, a Kis-Duna hídnál megtalálták a vízben az egy nappal korábban eltűnt büntetés-végrehajtási szervezet egyik hivatásos állományú tagját. Az azonosítás jelenleg is folyamatban van” – olvasható a rendőrségi közleményben.

Az egyik mosonmagyaróvári kutyaiskola közösségének tagjai sorra fejezték ki sajnálatukat a 34 éves kutyakiképző férfi eltűnése miatt. Mint kiderült, többször járt náluk tréningezni. A férfit többhelyütt munkájában tapasztaltnak, személyiségét szimpatikusnak írták le. Az eset érthető módon sokakat megrázott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában