Légi akció

2022.07.08. 16:36

Rendőrségi helikopter ellenőrizte Győr-Moson-Sopron megye reptereit - videó, fotók

"A Készenléti Rendőrség légirendészei közös ellenőrzést tartottak a győri kollégáinkkal" - közölte a rendőrség hivatalos honlapján.

kisalfold.hu

Fotók: Police.hu.

A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Légirendészeti Szolgálatának helikoptere a helyi rendőrökkel együtt ellenőrizte a Győr-Moson-Sopron megyei reptereket csütörtökön.

A tevékenységük során Pér-Győr és Fertőszentmiklós reptereire érkeztek a légirendészek. Feladatuk volt ellenőrizni a légtérben a polgári légiközlekedésre vonatkozó szabályok szerinti igénybevételt, a szabályok megtartását, a légijármű használatának szabályszerűségét.

A rendőrök ellenőrzése kiterjedt az okmányokra és a felszerelésekre vonatkozó előírások megtartására, közlekedésbiztonsági állapotra, a légijárművek birtokosainak jogszerűségére, az üzemben tartó, illetőleg a használó személyazonosító adataira, illetve vezetésre alkalmas állapotra, miszerint fogyasztott-e szeszesitalt, vagy a vezetési képességre hátrányosan ható szert a légijármű vezetője - közölte a rendőrség.

A szakemberek kontrollja a repülőterek és biztonsági övezetük állapotára és üzemeltetésére is kiterjedt.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában