Hurrá, itt a vakáció!

2022.07.01. 20:31

Nyáron sem hagyják hasznos tanácsok nélkül a fiatalokat a soproni rendőrök

A Soproni Rendőrkapitányság bűn- és balesetmegelőzési szakemberei foglalkoztak táborozó gyerekekkel.

kisalfold.hu

Hurrá, itt a vakáció! A tanulók egyértelműen fellélegeznek, amikor meghallják az utolsó csengőszót, de vajon a szülők is ugyanilyen felszabadultan fogadják a szünidőt? A tanításmentes időszak mindenképpen egy megváltozott élethelyzetet jelent mind a szülőknek, mind pedig a gyerekeknek. Nem árt, ha a vakációra tudatosan is felkészülünk. Fontos szabályokat érdemes ilyenkor megbeszélni a gyerekekkel, ebben segítettek pénteken a soproni Dialóg játékos táborban a kapitányság rendőrei.

Szabó Noémi rendőr zászlós a kisebb gyerekeknek alapvető közlekedésbiztonsági szabályokat tanított meg játékok segítségével. Többek között tisztázta velük, hogy lehetőleg csak a kijelölt gyalogátkelőhelyen menjenek át az úttesten. Átkelés előtt minden esetben először balra, utána jobbra, majd ismételten balra kell nézni, de csak abban az esetben szabad lelépni, ha az teljesen biztonságos. A kerékpárról, pedig le kell szállni, semmiképpen sem szabad az úttesten keresztülbiciklizni, mert egy hirtelen feltűnő biciklistára nem tudnak időben reagálni a sofőrök. A sisakot pedig érdemes mindig viselni.

A kamasz korosztálynak Babella-Lukács Katalin rendőr őrnagy tartott foglalkozást, amely zárásaként egy online vetélkedőn bizonyíthatták be, hogy el is sajátították az elhangzottakat. A már többször felnőtt felügyelete nélkül lévő fiataloknak az őrnagy egyebek mellett elmondta, hogy mielőtt elmennek otthonról kérjenek mindenképpen engedélyt szüleiktől. Beszéljék meg velük, hogy kikkel hova mennek, és mikorra érjenek haza. Minden esetben csak a legszükségesebb értéktárgyakat vigyék magukkal, ugyanakkor ez az a helyzet, amikor egy bekapcsolt, felhangosított, feltöltött mobiltelefon hasznos kellék. Szórakozóhelyeken italaikat ne hagyják felügyelet nélkül. Sohase engedjenek társaik nyomásának, kerüljék el azokat a helyzeteket, amelyek bármilyen veszélyt jelenthetnek. Szükség esetén ne hezitáljanak, kérjenek felnőttől segítséget!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában