Rendőrség felhívás

2022.07.21. 14:33

Gyermek, idős hozzátartozó, házi kedvenc: ne hagyja őrizetlenül az autóban!

Egy felmelegedett gépjármű a szervezetnek komoly egészségügyi kockázattal jár, figyelmeztet a Soproni Rendőrkapitányság.

kisalfold.hu

A soproni rendőrség illusztrációja

Ha csak pár percre is állunk meg akkor se hagyjunk senkit se a gépjárműben. A 30°C-os melegben alig 10 perc alatt 70°C-ra forrósodhat az autó belseje. Az ennyire magas hőmérsékletnek kitett kisgyermek vagy háziállat szervezetét rövid időn belül súlyos egészségkárosodás érheti, s akár halállal is végződhet a pár percnyi figyelmetlenség. A nyitva hagyott ablakok se tudnak ilyenkor az elégséges légcseréről gondoskodni. 

Ne hagyjunk a kocsiban látható helyen értéktárgyat sem, és mindig győződjünk meg arról, hogy kiszállást követően az összes ajtót és ablakot is bezártuk, tanácsolják a rendőrök. Az ilyen felelőtlen magtartással könnyen bűncselekmény áldozatává vállhatunk. Lopás bárhol előfordulhat, akár forgalmas területen, akár egy kiüresedett utcán is. Sokszor az alkalom szüli a tolvajt, ne adjunk rá lehetőséget!

Előzzük meg együtt a bajt, szükség esetén haladéktalanul hívják a 112-es segélyhívószámot!
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában