Bűnügy

2022.07.10. 16:15

Cipőjébe rejtette a kábítószert, és a drogtesztje is pozitív lett a kunszigeti sofőrnek

A sofőr már a helyszínen mindent bevallott.

Forrás: police.hu

Képünk illusztráció. Fotó: Pixabay

A 24 éves férfit még februárban Győrben, a Szent István úton igazoltatták a rendőrök.  Az egyenruhások átvizsgálták a sofőr ruházatát és csomagjait, és a férfi cipőjében a talpbetét alá rejtve egy műanyag tasakot találtak, ami zöld színű kábítószergyanús növényi származékot rejtett. A helyszínen a sofőr a járőröknek elmondta, hogy a tasakban cannabis származék van és az ő tulajdona, amiből néhány órával az intézkedés előtt már fogyasztott.

A gépjármű vezetőjét a rendőrök elfogták, majd a helyi rendőrkapitányságra előállították, ahol a vele szemben elvégzett drogteszt pozitív értéket mutatott.

A Győri Rendőrkapitányság a sofőr ellen kábítószer birtoklásának vétsége miatt büntetőeljárást indított, a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őt.

A büntetőeljárásba bevont igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a férfi a rendőri igazoltatás időpontjában kábító hatású szer befolyásoltsága alatt állt, és bódult állapotban vezetett, így a rendőrök folytatólagosan gyanúsítottként hallgatták ki, ezúttal már járművezetés bódult állapotban vétség elkövetése miatt.

A kunszigeti férfi a tettét beismerte.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Győri Rendőrkapitányság a szükséges eljárást elvégezte, és az iratokat a napokban – vádemelési javaslattal – küldte meg a Győri Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában