Ittas vezetés a gyanú

2022.07.13. 12:04

BMW csapódott oszlopnak a Fehérvári úti körforgalomban Győrben - fotók

A rendőrök egy 38 éves férfival szemben intézkedtek.

kisalfold.hu

Fotók: Police.hu

Közúti közlekedési baleset történt a Győrben, Ipar utca és Fehérvári út csomópontjában kedden. Egy helybéli férfi személygépkocsijával az Ipar utcai felüljáró felől a jelzőlámpás csomópont irányába közlekedett.  A sofőr haladása során – feltehetőleg ittassága miatt – nem volt tekintettel az út vonalvezetésére, az autója sebességét nem megfelelően választotta meg, ezért csomópont közepén lévő szigetre felhajtva egy oszlopnak ütközött – közölte a rendőrség.

Az intézkedéskor az egyenruhások megállapították, hogy a balesetet okozó személygépkocsi vezetőjénél a szonda pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították, vezetői engedélyét pedig a helyszínen elvették a rendőrök. Győri Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a balesetek megelőzése csak közös felelősségvállalás alapján lehetséges, azok elkerülése érdekében minden közlekedésben résztvevőnek be kell tartania az alapvető közlekedési szabályokat!

  • Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.
  • A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.
  • Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.
     

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában