Bűnügy

2022.07.20. 11:12

2 embercsempészt és 13 migránst fogtak el hajnalban Győr-Moson-Sopronban, többen elmenekültek

Győr-Moson-Sopron megyében három autót ellenőriztek hajnalban a rendőrök, amelyekben a sofőrök illegális migránsokat szállítottak Ausztria felé.

Forrás: police.hu

Fotó: police.hu

Az egyenruhások Várbalog külterületén ellenőriztek egy montenegrói honosságú gépjárművet 3 óra 10 perckor, amit egy 38 éves montenegrói férfi vezetett. Miután megállították, a kocsiból hat-nyolc migráns férfi ugrott ki, akik a közeli fenyvesbe futottak. Felkutatásuk jelenleg is folyamatban van - kezdi a police.hu.

Kis idő múlva, 4 óra 20 perckor az M1-es autópályán, Hegyeshalom külterületén egy magyar honosságú kisteherautót állítottak meg az egyenruhások, amelynek sofőrje egy 38 éves román férfi volt. Ebben az autóban is migránsok utaztak, akik közül öten elszaladtak miután a rendőrök megállították a kocsit, míg öt – magukat pakisztáni és indiai állampolgárnak valló - férfit a járőrök feltartóztattak.

Forrás: police.hu

Alig egy óra múlva a rendőrök Fertőendréd külterületén akartak ellenőrizni egy magyar rendszámú autót. A sofőr menekülni próbált, a rendőri jelzést követően nem állt meg, és az úttestről lesodródva balesetet szenvedett. A férfi a szalagkorlátot átugorva elszaladt.  Az autó utasterében nyolc – magukat afgán, indiai és pakisztáni állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. Az embercsempész felkutatása folyamatban van.

Forrás: police.hu

A rendőrök a járművek vezetőit elfogták és a migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A 38 éves montenegrói, valamint a szintén 38 éves román sofőrrel szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indít, a migránsokat pedig – meghallgatásukat követően –a hatályos magyar jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában