Ügyészség

2022.06.14. 08:21

Játékfegyverrel próbálta kirabolni a lottózót a fiatal férfi Mosonmagyaróváron - súlyos árat fizethet érte

A Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség vádat emelt egy 25 éves férfi ellen, aki játékpisztollyal akart kirabolni egy mosonmagyaróvári lottózót.

kisalfold.hu

A vádirati tényállás szerint a 25 éves férfi 2021 decemberében annyira rossz helyzetbe került, hogy már az autóját sem tudta megtankolni, semmi pénze nem volt. Elkeseredésében úgy döntött rablással szerez pénzt.

Autójából magához vett egy játékpisztolyt és azzal ment be egy lottózóba, úgy hogy az arcán szájmaszkot viselt. Ott a játékfegyvert ráfogta a boltban egyedül lévő 45 éves sértett hölgyre és a pénzt követelte. Laikus számára a játékpisztoly éles lőfegyvernek tűnhetett.

Az eladó ennek ellenére nem ijedt meg, hanem távozásra szólította fel a támadót és megpróbálta ellökni. A terhelt sem engedett, végül ő lökte el a sértettet, aki segítségért kiabált. Ekkor lépett be két személy az üzletbe, és ettől a vádlott végül elmenekült, anélkül, hogy bármit megszerzett volna.

A büntetett előéletű, letartoztatásban lévő terheltet az ügyészség fegyveresen elkövetett rablás kísérletével vádolja, ezért vele szemben tíz évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható. Az ügyészség fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta, valamint indítványt tett arra, hogy a vádlottat kötelezze a bíróság a közel 1,5 millió Ft-os bűnügyi költség viselésére, mely magában foglalja a genetikai szakértő díját is.

"A nyomozást az ügyben a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, míg az érdemi döntést várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fogja meghozni" - közölte portálunkkal a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában