Életfogytig tartó fegyházbüntetést kaphat

2022.06.02. 09:57

Az ittas férfi szilánkosra tört üvegnyakkal támadt a Pápához közeli kocsmában - videó

Emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség azzal az 53 éves férfival szemben, aki 2019 novemberében ittasan, kocsmai összeszólalkozásukat követően a sértettre támadt, majd egy sörösüveg szilánkosra tört nyakával próbálta megszúrni a férfi felsőtestét és nyakát.

kisalfold.hu

Fotó: Ügyészség

A vádirat szerint az elkövető 2019. november 9-én késő este ittasan, kisebb rokoni-baráti társasággal jelent meg az egyik Pápa közeli falu csárdájában, ahol tovább ivott, majd mintegy húsz perc elteltével összeszólalkozott a sértettel, akit szidott és megöléssel fenyegetett. A csárda tulajdonosa rászólt a vádlottra, de ez hatástalan maradt, a férfi egyre hangosabban kiabált, és többször a sértett tarkóját, pólóját is megfogta. A sértett ezek után másokkal kezdett beszélgetni, mire az elkövető egy tele sörösüveggel úgy fejbe ütötte, hogy az üveg darabokra tört.

Ezek után a továbbra is agresszív vádlottat kitessékelték a vendéglátóhelyről, ám a férfi pár másodperc múlva visszatért, és egy másik sörösüveget vett a kezébe. Ekkor többen ismét kitolták a bejárati ajtón, ám a vádlott visszament, és folyamatos kiabálás, valamint fenyegetések közepette nagy erővel az asztal széléhez ütötte az üveget, amely az üvegnyaktól lefelé szilánkosra törött.

Az elkövető ezután a szilánkos, hegyes üvegnyakkal megindult a sértett felé, és lendületből annak felsőteste, illetve nyaka irányába szúrt. A férfi a támadója elől hátralépett, s hogy a szúrásokat megakadályozza, elkapta a karját, majd a földre rántotta az elkövetőt, aki még ezek után is próbálta megszúrni. Szúrásai végül a sértett egyik alkarját, valamint a vállát érték. A vádlott egyébként még hassal a földre szorítva is támadt, melynek során megvágta a sértett lábszárát, és elsőre még az sem tartotta vissza, hogy a két vendég a további bántalmazás megakadályozása érdekében egy székkel fejbe ütötte, illetve megrúgta. A férfit végül kivezették a csárdából.

Az ügyészség az erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő elkövetővel szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Videót a pápai kocsmai balhéról az ügyészség honlapján nézhetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában