Kékfény

2022.06.01. 08:08

A 17 éves tinédzser jogsi nélkül, kábítószer hatása alatt vezetett a Baross úton Győrben

Vádemelési javaslattal zárták le az ügyet a győri rendőrök.

kisalfold.hu

A nyomozás adatai szerint 2021. július 28-án 4 óra 30 perckor személygépkocsival közlekedett egy férfi Győrben, a Baross Gábor úton. A rendőrök igazoltatták a sofőrt és megállapították, hogy nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel.  Az ellenőrzéskor a jármű utasterében egy dobozt találtak, amelyből fehér színű, kristályos, kábítószer gyanús anyagot tartalmazó fecskendő került elő. A rendőrök a 17 éves győrszemerei sofőrt elfogták, a helyi rendőrkapitányságra előállították és vele szemben drogtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. A fiatalembert kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozásba bevont szakértő megállapította, hogy a gépjárművezető a cselekmény időpontjában kábító hatású szer befolyásoltsága alatt állt, azaz bódult állapotban vezette az autót. Ezt követően a nyomozók a sofőrt járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt szintén gyanúsítottként hallgatták ki.

A Győri Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában