Fellebbezett az ügyész

2022.06.07. 16:55

7 éves fiát molesztálta szexuálisan az anya - A győri főügyészség szigorítaná a büntetését

Súlyosítást kér a Győri Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú eljárás során arra nőre, aki két évvel ezelőtt a láthatások alkalmával szexuálisan molesztálta hétéves fiát - tudatta a másodfokú ügyészség kedden.

kisalfold.hu

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Az első fokon eljáró Győri Törvényszék május 19-én kihirdetett ítéleti tényállása szerint a nő rendezetlen életvitele miatt a gyermeket nagyrészt a dédnagymamája gondozta, ötéves korában azonban a járási hivatal védelembe vette a fiút és nevelőszülőnél helyezte el.
A hivatal engedélyezte a nőnek, hogy havonta két alkalommal egy-egy órát felügyelet nélkül kapcsolatot tarthasson a gyermekével a győri gyermekvédelmi szakszolgálat hivatalos helyiségében.

A nő 2020-ban a láthatásokon a szakszolgálat udvarán félreeső helyen, vagy az épület mellékhelyiségében több alkalommal szexuális cselekményt végzett, illetve végeztetett a gyermekkel. A kisfiú 2020. június 12-én elmondta a nevelőszülőjének, hogy mit csinált vele az anyja. A nevelőszülő jelezte ezt a kisfiú gyámjának, majd feljelentést tettek.

A kisfiú érzelmileg és értelmileg súlyosan elmaradott, tavaly augusztusban szakértői vélemény alapján intézetben kellett elhelyezni.

A Győri Törvényszék a nőt folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt öt és fél év fegyházbüntetésre ítélte, valamint végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek részeként tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi. Mindezek mellett a bíróság szülői felügyeleti jogát is megszüntette.
Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a nő és védője felmentésért fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott büntetés enyhe, a nő születésétől kezdve alig törődött a gyermekével.
"Amikor a kisfiú a nevelőszülőnél végre szeretetteljes és nyugodt környezetbe került, kedvező fejlődés indult el nála. A nő az erkölcsileg mélyen elítélendő, a gyermek bizalmával gátlástalanul visszaélő magatartásával mindezt tönkretette" - olvasható a közleményben.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában