Járási verseny

2022.05.21. 14:30

Tűzoltóverseny Koroncón - sok fotó, videó

Eslő fokozatú járási önkéntes tűzoltóversenyt rendeztek Koroncón szombaton.

kisalfold.hu

Kismotorfecskendő szerelés és váltó futás is szerepelt a versenyben.

Hangos hajrázás, tapsvihar és jókedv kísérte szombaton a Koroncón megrendezett önkéntes tűzoltók versenyét. Több százan neveztek és még annál is többen jöttek szurkolni a Győr környéki településekről. – Az első fokozatú járási tűzoltó-megmérettetést utoljára 2019-ben Győrújbaráton rendezték meg. Az élet felülírta a terveket. 2020-ban ünnepelte a Koroncói Önkéntes Tűzoltó Egyesület a 135. jubileumi évfordulóját, akkor szerettük volna a versenyt is megrendezni a településen – mondta Radicsné Kincses Mária polgármester.

– Tapasztalható, hogy a két év kihagyás miatt a csapatok száma lecsökkent, viszont vannak olyan egyesületek is, akik ebben a két évben alakultak újjá, mint például Rábapatonán, ahol versenycsapatot is indítottak. A juniorokra is nagy szükség van – emelte ki Mária. 2013-ban indultak először gyerekek a megmérettetésen, idén már hat apróságokból álló csapat mérte össze tudását.

– Jó látni, hogy akik anno még a legkisebbek között szerepeltek, ma már a felnőttek mezőnyét erősítik. Szoros gyökerek kötnek a helyi tűzoltó-egyesülethez, édesapám volt a koroncói egyesület parancsnoka, így már kisgyermekként belecsöppentem a tűzoltók életbe. Ezért is viselem szívemen a sorsukat – tette hozzá. A járási verseny két részből állt, a hétfős csapatok összehangolt munkájára volt szükség. Az egyik számban egy kismotorfecskendőt kellett összeszerelni és több liter vizet minél gyorsabban a célba juttatni. A szomszédos pályán pedig akadálypályán kellett teljesíteniük váltófutásban a versenyzőknek. A legtöbb csapatot – tizenkettőt – Győrszemere és Győrújbarát indították. A versenykiírás lehetővé tette, hogy a junioroktól a szeniorokig mindenki megmutathassa tudását, így az összetétel vegyes volt. A legfiatalabb versenyzők mindössze ötévesek voltak, de láthattunk keményen küzdő nőkből álló csapatot is.

Eredmények

Gyermek kategóriában a lányoknál az első helyet Győrszemere, a másodikat Rábapatona, a harmadikat Koroncó szerezte meg. A fiúknál első lett Győrszemere csapata, második Győrújbarát. Ifjúsági kategóriában első helyezést ért el Győrszemere, második lett Kunsziget, harmadik Győrúj- barát. A fiúknál aranyérmes Győrszemere II.-es számú csapata, ezüst Győrújbarát, bronz pedig Öttevény. Felnőtt női kategóriában a kunszigetiek lettek az elsők, a második helyet Győrszemere szerezte meg, míg harmadik Öttevény lett. Férfiaknál az első Győrújbarát II.-es számú csapata, második Kunsziget, harmadik Abda II.-es számú csapata. Szenior női kategóriában első Győrszemere, második Győrújbarát. A férfi szenior első Kunsziget, második Győrújbarát II.-es csapata, harmadik Győrság. Létesítményi kategóriában az első helyet a Győrlakk szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában