Bűnügy

2022.05.22. 09:22

Telefonja buktathatta le a 19 éves embercsempészt Jánossomorján - fotó

Három embercsempészt fogtak el a rendőrök Győr-Moson-Sopronban egy nap alatt - közölte a rendőrség vasárnap.

kisalfold.hu

A rendőrség felvétele

A rendőrség vasárnapi közleménye szerint a rendőrök – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján május 21-én 22 óra 25 perckor egy cseh honosságú gépkocsit állítottak meg az M1-es autópályán, a 142. kilóméterszelvényben.  Az egyenruhások megállapították, hogy a gépkocsit egy 24 éves cseh férfi vezette, amiben rajta kívül egy cseh állampolgár is utazott. Az autó utasterében hat  – magukat afgán és pakisztáni állampolgároknak valló – külföldit találtak, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

Szinte ugyan ezen időben a járőrök ellenőrzés alá vontak május 21-én 22 óra 20 perckor egy magyar honosságú gépkocsit Jánossomorján, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. Ezt az autót egy 19 éves magyar fiatalember vezette, amelyben ugyan nem voltak már utasok, azonban a rendőrök a férfi telefonjában találtak egy felvételt, amelyen a gépkocsivezető megörökítette azt, ahogy tizenkét külföldit szállít a járművel. A helyszínen a sofőr elismerte, hogy embercsempész tevékenységet folytatott.

Az egyenruhások a gépjárműben utazott külföldiek felkutatására tett intézkedések során egy férfit találtak az osztrák-magyar határ közelében, akiről megállapították, hogy a magyar honosságú járműben tartózkodott. A személy sem a személyazonosságát, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodását nem tudta igazolni. A magyar autóval szállított további tizenegy külföldi felkutatása jelenleg folyamatban van.

A migránsokat szállító magyar és cseh járművek vezetőit, a cseh utast a rendőrök elfogták, és őket a hét külföldivel együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították. Velük szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz - olvasható a rendőrség közleményében,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában