Kékfény

2022.05.04. 07:44

Súlyos motoros baleset Mosonmagyaróváron - kórházba vitték a 23 éves sérültet - fotók

Az ütközés oka az elsőbbségi szabályok megszegése volt.

kisalfold.hu

Közúti közlekedési baleset történt a Mosonmagyaróvár belterületén kedden késő délután. Egy 37 éves darnózseli-i férfi személygépkocsijával a Magtár utca és az Aranyossziget utca kereszteződéséhez érve úgy akart balra bekanyarodni a Magtár utcába, hogy nem adott elsőbbséget a Kühne Ede tér felől érkező 23 éves motorkerékpárosnak, így összeütköztek. A motoros a baleset következtében megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a motorosbalesetek megelőzése érdekében a közlekedők figyelmét az alábbiakra hívja fel:

  • Közlekedjen fokozott figyelemmel! Mindig számítani kell arra, hogy bármelyik pillanatban hirtelen kell fékezni, esetleg vészfékezés közben kikerülési manővert is végre kell hajtani.
  • Az egymás melletti motorozás semmilyen körülmények között nem ajánlott, mivel nem biztosít elég helyet a manőverezésre
  • A helyes követési távolság megválasztása igen fontos, de emellett mindig úgy kell motorozni, hogy legyen menekülő útvonal. Hirtelen veszélyhelyzet esetén nem az akadályt kell nézni, hanem a menekülő útvonalra kell koncentrálni.
  • Fontos, hogy a motorosok úgy közlekedjenek, hogy folyamatosan jól láthatók legyenek az autók visszapillantó tükreiben, ne a holtterükben motorozzanak!
  • Használjon megfelelő védőfelszerelést! Az élénk színű bukósisak, motorosruha és motoros csizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a motorost a közlekedés többi szereplője számára, de egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkentik.
  • Csak felkészülten, felkészített motorral induljon útnak! A motorkerékpárok közlekedésben történő részvételének is alapfeltétele a műszakilag kifogástalan állapotú jármű és a vezető felkészültsége a motorozásra.
  • Gépjárművezetők, valamint motoros sofőrök esetében is a vezető baleseti okok között szerepel a sebesség nem megfelelő megválasztása, az elsőbbségi jog meg nem adása, az irányváltoztatás szabályainak be nem tartása és a szabálytalan előzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában