Közlekedj okosan!

2022.05.25. 15:00

A biztonságos közlekedésről tanultak a soproni ovisok

A biztonságos közlekedésről tanultak a Hermann Alice Sopronkőhidai Tagóvodájában a gyerekek a Soproni Rendőrkapitányság szakemberétől.

kisalfold.hu

Rendhagyó óvodai foglalkozáson vehettek részt 2022. május 24-én a sopronkőhidai óvodások, amit Szabó Noémi rendőr zászlós, a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vizsgálója tartott. Az ovisok többek között megismerkedhettek a gyalogos és a kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályaival, a közlekedési táblákkal, és hogy hogyan kell átmenni az gyalogátkelőhelyen.

A biztonságos közlekedésről nem lehet eleget és túl korán elkezdeni beszélni. Minél kisebb korban megismertetjük a gyerekekkel a legalapvetőbb szabályokat, azok annál jobban rögzülnek. A kicsik nagyon szívesen és lelkesen tanulnak, ezért is érdemes velük foglalkozni. Természetesen az a legjobb, ha szüleik is folytatják a tanításukat, így biztosan nem felejtik el, hogy mielőtt átmegyünk a gyalogátkelőhelyen először balra, utána jobbra, majd ismét balra kell néznünk – hívta fel a figyelmet a zászlós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában