Győri Fellebbviteli Főügyészség

2022.05.26. 06:47

9 éves kisfiút molesztált szexuálisan a férfi - elsőfokon 8 év fegyházat kapott a gyanúsított

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az ismerőse fiát hónapokon keresztül szexuálisan zaklató férfi büntetésének a súlyosítását indítványozta.

kisalfold.hu

Az ítélet szerint a férfi és a gyermek édesanyja barátok voltak. Az anya kérésére a férfi 2018 októberétől 2019 márciusáig többször vigyázott a kisfiúra. A gyermek megkedvelte őt, mivel ajándékokat vitt neki. A férfi azonban kihasználta a fiú bizalmát és az édesanya távollétét, mert több alkalommal szexuális cselekményt végeztetett a gyerekkel.

A férfi azzal fenyegette meg a kisfiút, ha nem tesz eleget kérésének, vagy elmondja valakinek a történteket, megeteti a kutyájával. A félős gyerek ettől megrémült, meg szégyellte is magát, ezért nem mert szólni senkinek. A gyermek végül 2020 júniusában édesanyjának elmondta a vele történteket, aki a Tatai Rendőrkapitányságon feljelentést tett. A férfi Tatáról elmenekült, 2020 decemberében fogták el.

A vádlott magatartása a kisfiú teljes személyiségfejlődésében súlyos elakadást okozott. A gyerek 2021. január 18-tól nevelőszülőknél él. A Tatabányai Törvényszék a 2022. március 9-én kihirdetett ítéletében a férfit folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a férfi és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan a minősítés megváltoztatásáért és enyhítésért fellebbeztek. A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott büntetés indokolatlanul enyhe. A kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények gyakoriak, egyre durvább az elkövetési módjuk. A férfi cselekményének következtében a gyermek pszichésen maradandóan sérült.

Másodfokon a Győri Ítélőtábla fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában