Rendőrségi hír

2022.05.21. 08:18

13 afgánt fogtak el Győrnél - Az embercsempész elmenekült

A sofőr megállt, majd kiugrott a volán mögül és elfutott - írta közleményében a rendőrség.

police.hu

A rendőrség felvétele

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztály Mélységi Ellenőrzési Alosztály munkatársai – a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya jelzése alapján – május 20-án 22 óra 45 perckor egy román honosságú gépkocsit állítottak meg az M1-es autópályán, a 118. kilométerszelvényben, az Arrabona pihenőhely közelében.  A sofőr megállt, majd kiugrott a volán mögül és elfutott. A jármű utasterében tizenhárom – magukat afgán állampolgároknak valló – külföldi utazott. A külföldi utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, őket a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, az embercsempészéssel gyanúsítható, jelenleg szökésben lévő sofőr felkutatására és elfogására a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai megtették a szükséges intézkedéseket - közölte a rendőrség szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában