1,5 millió forint értékben

2022.04.11. 08:08

Szlovákiából jöttek át Győrbe műszaki cikkeket lopni - Most egy évig nem tehetik be a lábukat Magyarországra

kisalfold.hu

Az ügyészség bíróság elé állított három szlovák fiatalembert másfélmillió forintos értékben elkövetett, műszaki cikkekre irányuló, összehangolt lopás miatt.

A Győri Járási Ügyészség feljegyzése szerint a három szlovák állampolgárságú férfi tavaly december 20-án és 27-én is lopási céllal érkezett egy győri műszaki áruházba.

A fiatalemberek közül – mindkét alkalommal - ketten összegyűjtötték a nekik tetsző kamerákat, fényképezőgépet és drónt, azokat a náluk lévő reklámtáskába tették, azokról az áruvédelmi eszközt eltávolították, majd harmadik társuk vitte ki a táskákat az üzletből, fizetés nélkül.

 

 

A második alkalommal a termékeket összegyűjtő két elkövetőt a biztonsági szolgálat már figyelte, őket a kijáratnál feltartóztatták.

 

Az 1.629.991 forintos lopási kárból 1.369.994 forint megtérült azzal, hogy az ellopott termékek egy részét az elkövetők a nyomozó hatóságnak átadták.

 

A bíróság a három férfit bűnösnek mondta ki minősített lopás elkövetésében, és őket egy év - három év próbaidőre felfüggesztett - szabadságvesztésre ítélte, 85.000 forint vagyonelkobzással sújtotta és egy évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet jogerős.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában