Cserbenhagyás

2022.04.14. 07:51

Kislányt ütött el egy sofőr, majd az utasokkal elhajtott a helyszínről egy Győr melletti településen - videó

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt öt román férfi ellen, akik autójukkal elütöttek egy 11 éves kislányt, majd segítségnyújtás nélkül elhajtottak a helyszínről.

kisalfold.hu

Illusztráció: pixabay.com

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint az öt román férfi dolgozni érkezett Magyarországra. 2022 januárjában, a reggeli órákban egy Győr melletti településen haladtak munkahelyükre, úgy hogy a járművet a 25 éves vádlott vezette - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

A közleményből kiderült, a járművezető az előtte haladó gépkocsitól későn észlelte, hogy a 11 éves sértett kislány és nagymamája az út szélén kerékpároznak. Hirtelen akarta őket kikerülni, azonban elvesztette uralmát az autója felett, és a sodródó járműve elejével elütötte a kislányt. Az ütközéstől a kislány az út melletti füves területre esett, kerékpárja pedig kb. 21 métert repült.

A gépkocsi elfordulva sodródott az út melletti ingatlan kapubejárójába, és amikor megállt, abból mind az öt vádlott kiszállt. Közülük azonban egyik sem ment oda a földön fekvő sértetthez, hanem körülbelül fél perc múlva sietve visszaültek az autóba és elhajtottak a helyszínről. Az ütközéstől a jármű első rendszámtáblája is leesett, amit a vádlottak ott is hagytak - olvasható a közleményben.

A kislány csodával határos módon nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a sofőrt minősített segítségnyújtás elmulasztásával, négy társát e bűncselekmény alapesetével vádolja. A sofőrrel szemben három évig, társaival szemben két évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Emellett az ügyészség indítványozta, hogy a vádlottakkal szemben a bíróság pénzbüntetést is szabjon ki, és a vezetőt tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

Az ügyben a Győri Rendőrkapitányág rendőrei jártak el, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság hozza meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában