Lezárt akta

2022.04.30. 09:21

Ittasan karambolozott egy sofőr a 83-ason

A balesetben többen megsérültek.

kisalfold.hu/police.hu

A rendőrség felvétele

A 83-as számú főúton, Győrszemere felől Győr irányába közlekedett személygépkocsijával 2021. december 4-én 21 óra körül egy 52 éves győri férfi. Haladása során a 63-as kilométerszelvény közelében, egy jobbra ívelő kanyarban – relatív gyorshajtása, és ittas állapota miatt – a járművel áttért az út bal oldali sávjába, ahol neki ütközött a vele szemből érkező személygépkocsinak. A karambol hatására a vétlen gépkocsi a főút melletti szalagkorlátnak csapódott, míg az okozó autó az árokba lesodródva állt meg.  A balesetben mindkét sofőr, illetve a vétlen gépjármű utasa megsérült - közölte a rendőrség szombaton.

A helyszínre érkező járőrök az 52 éves gépjárművezetővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. A férfi az egyenruhásoknak elmondta, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, ezért őt elfogták, és a Győri Rendőrkapitányságra előállították.

A hatóság a sofőrrel szemben súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntette miatt eljárást indított, és őt a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták. Az elkövető a nyomozóknak elmondta, hogy egy családi szóváltást követően dühös lett, autóba ült, és elhajtott otthonról, azonban ezt a tettét nagyon megbánta. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Győri Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek - olvasható a rendőrség közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában