Legalább heten űzték az ipart a lakásban

2022.04.05. 09:59

Havonta 1,5 milliót keresett a győri nő, aki prostituáltaknak adta ki a lakását

Tíz hónap börtönbüntetésre ítélték, két év próbaidőre felfüggesztve, azt a fiatal nőt, aki a vádak szerint 2019-ben győri társasházi lakását prostituáltaknak szexmunkára adta bérbe.

Simon Roberta

Régóta húzódik annak a győri nőnek az ügye, akit három éve prostitúció elősegítésével vádolnak. Tegnap végre pont került a végére. 
 

A 40–60 év közötti nők kifejezetten azért érkeztek Győrbe még 2019-ben, hogy itt szexuális szolgáltatás nyújtásával keressék meg a pénzüket. Erre a célra kibéreltek egy belvárosi lakást a városban. 
 

A vádhatóság szerint a bérlők tevékenységéről a vádlott nő tudott és 10–12 ezer forintot kért tőlük naponta. A vádirat szerint a tulajdonos, G. Gréta haszonszerzésre törekedett és legalább hét személynek adta ki a győri, belvárosi ingatlanját, bérleti díj gyanánt pedig minimum 1.589.000 forintban részesült. 
 

A hétfői tárgyaláson távmeghallgatásban egy tanút, az egyik prostituáltat, T. Evelint hallgatta meg a bíróság. 
 

– A lányok sok városban dolgoznak lakáson, nem csak Győrben. Budapesten ez elterjedt. Ott hibáztunk, hogy nem írtunk szerződést a bérlésről. De nem is értem, miért kellett ezért bilincsben elvinni, mint valami gyilkost. Ez már három éve volt, és még mindig csesztetnek – mérgelődött a nő. – Gréta tudta, hogy mit csinálunk, elmondtuk neki őszintén. Biztos a szomszédoknak nem tetszett. Általában három-négy napot töltöttem a győri lakásban, naponta tizenkétezret fizettem érte. Egyszerre általában ketten voltunk ott. Mielőtt leutaztam a fővárosból, telefonáltam Grétának, hogy szabad-e szoba, és akkor mentem – fogalmazott a 38 éves nő, aki állítása szerint már másban utazik, párjával Londonban él. 
 

A vádlott azt mondta, hogy először nem tudta, hogy kiknek adja ki a lakását. Később, amikor rájött, hogy ingatlanában pénzért szexelnek, nem gondolta, hogy bűncselekményt követ el azzal, hogy kiadja a lakást. Amikor rádöbbent, hogy bajba is kerülhet emiatt, már késő volt, mert a rendőrség razziát tartott egy lakossági feljelentésre. 
 

– Nem tudtam, hogy rosszat csinálok. Azóta egy focista fiú bérli a lakást, és adózom is a bevétel után – mondta Gréta. 
 

A vádhatóság szerint a lányok vallomásából kiderül, hogy Gréta mindvégig tudhatta, hogy kiknek és miért adja ki az ingatlant. Mivel jó pénzt keresett vele, nem dobta ki a prostituáltakat. 
A védelem viszont rávilágított arra, hogy az érintett hét lány közül kettő biztosan nem végzett szexuális munkát a lakásban, nem is ezért bérelték az ingatlant. Egyikük bulikban eszkortozott, másikuk csak külföldön vállalt szexmunkát és Győrbe járt pihenni. 
 

Mint kiderült, a vádlottat korábban zaklatás vádjával próbaidőre bocsátották, így a halmazati szabályokat figyelembe véve 10 hónap börtönbüntetést szabtak ki vele szemben, két év próbaidőre felfüggesztve, 255 ezer forintos pénzbírságot kapott. Emellett az ítéletben szerepel több mint 1,3 millió forint értékű vagyonelkobzás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában