Lángok a börtönben

2022.04.19. 07:47

Felgyújtotta a matracát a börtönben egy elítélt Sopronkőhidán

A tűz elől az elítélt a WC-be menekült.

kisalfold.hu

Öngyújtóval gyújtott tüzet az elítélt - Illusztráció: pixabay.com

A Soproni Járási Ügyészség vádirata szerint a 30 éves férfi a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben töltötte büntetését. 2021 áprilisában a zárkájában egyedül tartózkodó elítélt egy öngyújtóval meggyújtotta az ágyon lévő szivacsmatracot. A vádlott ezt követően csak nézte a tüzet, majd mikor az kezdett erősödni bemenekült a zárkában lévő WC-be - közölte kedden a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség

A közleményből kiderült, hogy a tűzjelző rendszer jelzett, a fegyőrök elkezdték keresni a tűz helyét, és kimenekítették az elítéltet a zárkából. A tűzben ugyanakkor a zárka berendezési tárgyai - például az LCD TV - megrongálódtak, elégtek, az egész zárkát fel kellett újítani. A tettes a cselekményével több, mint 180.000 forint kárt okozott.

Az ügyészség rongálás miatt emelt vádat a többszörös visszaeső vádlott ellen. A nyomozás során a Soproni Rendőrkapitányság munkatársai jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Soproni Járásbíróság hozza meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában