Bitcoinnal fizetett a kábítószerért

2022.04.06. 14:29

Egy mosonmagyaróvári drokereskedővel kevesebb - A győri főügyészség szigorúbb büntetést szabna ki rá

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a kábítószerrel kereskedő férfi büntetésének a súlyosítására tett indítványt.

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

A Győri Fellebbviteli Főügyészség közleménye szerint, a tolmácsként és online táplálkozási tanácsadóként dolgozó fiatal férfi 2021 januárjában és februárjában különböző weboldalakról kábítószert rendelt. A kábítószerért bitcoinnal (digitális fizetőeszköz) fizetett. A férfi a megszerzett kábítószert értékesíteni akarta. A nyomozó hatóság az egyik kábítószert tartalmazó küldeményt még a kézbesítés előtt lefoglalta, a csomag tartalmát kicserélte, amit ezután a férfi átvett. A férfi mosonmagyaróvári lakásán tartott házkutatás során jelentős mennyiségű kábítószert, annak porciózásához használt tárgyakat foglaltak le. A férfi nemcsak értékesítette, hanem maga is fogyasztotta a kábítószert.

 

A Győri Törvényszék a férfit – aki a bűnösségét az előkészítő ülésen beismerte – kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 5 év börtönbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. A lefoglalt kábítószert és az azok megrendeléséhez használt műszaki cikkeket elkobozta.

 

Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezést jelentett be.

 

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények aggasztóan gyakoriak, a fiatal, ezért befolyásolhatóbb korosztály számára komoly veszélyt jelentenek, sokszor helyrehozhatatlan következményekkel járnak. Minderre figyelemmel szigorúbb büntetést kell kiszabni a férfival szemben. A törvény értelmében a szabadságvesztést fegyházban kell végrehajtani.

 

Másodfokon a Győri Ítélőtábla fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában