Baleset

2022.04.16. 08:38

Egy embercsempész autója borult az árokba Rábaszentmihályon

A menekültek megpróbáltak elszaladni a rendőrök elől, de a rábaszentmihályi polgárőröknek sikerült feltartóztatniuk őket. A balesetben a grúz sofőr, valamint öt utasa közül négyen megsérültek.

kisalfold.hu

Forrás: police.hu

Felborult egy személyautó Rábaszentmihályon szombat reggel, az Ady Endre utcában. A jármű egy kerítés mellett, félig az oldalán, félig a tetején, az árokban van. Mindenki kiszállt belőle. Műszaki mentés céljából a csornai hivatásos és a téti önkéntes tűzoltók érkeztek a baleset helyszínére. A gépkocsit csak a rendőrségi helyszínelés után lehet áramtalanítani - közölte nem sokkal 8 óra előtt a katasztrófavédelem.

Forrás: police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint, lakossági bejelentést követően ellenőriztek a járőrök  7 óra 10 perckor Rábaszentmihály belterületén egy magyar rendszámú gépkocsit, ami balesetet szenvedett, fának csapódott, majd a feje tetején állt meg. 

Az autót egy 49 éves grúz férfi vezette, abban további öt külföldi utas volt, akik a helyszínről elfutottak ugyan, azonban a Rábaszentmihályi Polgárőr Egyesület tagjai a közelben feltartóztatták őket. 

Forrás: police.hu

A migránsok közül négyen szír, míg egyikük afgán állampolgárnak vallotta magát, azonban személyazonosságukat és jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. A járművezetőt a rendőrök elfogták, és az utasokkal együtt - sérüléseikre tekintettel, kórházi ellátásukat követően - a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják őket.

A sofőrrel szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak, a migránsokat pedig – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában