Betörés, autófeltörés is szerepel a bűnlajstromán

2022.04.05. 08:06

Csokitól a játékkonzolig - Három nap alatt négyszer próbált lopni egy fiatal férfi Győrben - Videó

Csokit, élelmiszert lopott, autót tört fel, két alkalommal is játékkonzollal bukott le. Akár négy és fél év szabadságvesztést is kiszabhatnak rá

kisalfold.hu

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a jelenleg 23 éves férfi 2020 októberében egy győri vegyesbolt ablakát ütötte be és innen csokoládét lopott.


Ezután, decemberben egy győri műszaki áruházból lopott el a ruházata alá rejtve egy játékkonzolt, egy hozzá tartozó kontrollert és két játékot. A termékekről letépte a csomagolást, majd azt a ruhája alá rejtette és így próbált távozni az üzletből, azonban lebukott és a több mint 200 000,- Ft értékű árut visszavették tőle.

 


A férfi még ugyanaznap, az éjszakai órákban feltört egy utcán parkoló autót, abban kutatott, és letépte a gyújtáskapcsoló burkolatát, megbontotta a gyújtáskapcsoló vezetékeit, az egyiket el is szakította. A terhelt nem vitt el semmit, de a rongálással 45 000,- Ft kárt okozott. Az elkövetőt az általa megfogott vezetéken lévő DNS minta alapján sikerült azonosítani.


Három nap múlva a vádlott egy másik győri áruházból lopott élelmiszert, ahol szintén elkapták. Pár óra múlva egy műszaki áruházban ismét játékkonzolt próbált a ruhája alá rejtve eltulajdonítani, de itt is feltartóztatták. Mikor felszólították, hogy adja vissza az árut a vádlott azt elejtette, így az használhatatlanná vált. A vádlott kb. 150 000,- Ft kárt okozott.


Az ügyészség a férfit több rendbeli minősített lopással vádolta meg. Vele szemben a halmazati szabályok alapján négy és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Az ügyészség indítványozta, hogy a sértettek polgári jogi igényének adjon helyt a bíróság, valamint a terheltnek az eljárás során felmerült 190 000,- Ft bűnügyi költséget is meg kell fizetnie.


Az érdemi döntést az ügyben várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni - közölte dr. Takács László, Győr-Moson-Sopron megyei főügyész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában