Kékfény

2022.04.07. 14:30

21 éves orosz nő csempészett embereket, 20 ember zsúfolódott egy kocsiban - Téten buktak le - fotók

Ausztria volt a célállomás.

kisalfold.hu

Fotók: Police.hu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztály Mélységi Ellenőrzési Alosztály munkatársai 2022. április 7-én 12 óra 15 perckor egy cseh honosságú járművet ellenőriztek Téten, a Széchenyi úton.

 

Az egyenruhások megállapították, hogy a gépkocsit egy 21 éves orosz nő vezette, amiben rajta kívül egy kazahsztáni állampolgár is utazott.  Az autóból a megállítást követően körülbelül húsz migráns kiugrott, és elmenekült. A jármű utasterében az egyenruhások további öt  – magukat szír állampolgároknak valló – külföldit találtak, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. A gépjárműből kiugrott külföldiek közül további tizenkét embert feltartóztattak a járőrök, a többiek felkutatása jelenleg folyamatban van.

 

A migránsokat szállító jármű vezetőjét, annak utasát a rendőrök elfogták, és őket a tizenhét külföldivel együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják. Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában