Ne ijedjen meg, és ne kattintson rá

2022.03.02. 13:24

Vigyázzon, ismét egy zsaroló email terjed a neten

Az elmúlt órákban a Microsoft Outlook levelezési rendszert használók közül többen is megkaphatták azt a emailt, amiben arról tájékoztatják a címzettet, hogy amennyiben nem kattint a levélben szereplő linkre, véglegesen eltávolítják a felhasználói fiókját.

kisalfold.hu

close up computer engineering writing programming code in database on laptop keyboard to protect and blocking spam email from internet and hacker for smart technology concept

Fotó: chinnarach - stock.adobe.com

- Ez ismét egy tipikus zsaroló email, aminek nem szabad bedőlni! – hívta fel a figyelmet Babella-Lukács Katalin rendőr őrnagy a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója.

- A legjobb, hogyha ezt az emailt azonnal, végleg töröljük, azaz még a törölt elemek közül is eltávolítjuk. Sajnos egyre többször fordul elő, hogy ilyen, vagy ehhez hasonló levelet kapunk. Tudni kell, hogy amennyiben a megadott linkre kattintunk, nagy valószínűséggel egy vírust telepítünk a gépünkre, amely ezt követően kópiát készíthet az internetes tevékenységeinkről, amelyek így arra jogosulatlan felhasználókhoz kerülhetnek. Ha a felszólításnak sajnos eleget tettünk, akkor minél előbb frissítsük a gépünk szoftverét, futtassunk le egy vírusirtó programot, változtassuk meg jelszavainkat! Ha szükséges mutassuk meg a gépet egy számítógépes szakembernek – mondta el tanácsait az őrnagy.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában