Lezárt akta

2022.03.22. 06:14

Szlovák banda magyar tagokkal közösen terjesztett kábítószert megyénkben - Dunakilitin bukott le a klán feje - fotók

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte egy 26 éves szlovák férfi által működtetett, kábítószer-terjesztésre specializálódott bűnözői csoporttal szemben folytatott ügy nyomozását.

kisalfold.hu

A rendőrségre 2020. július 8-án bejelentés érkezett, hogy egy szlovák állampolgár és társai Győr-Moson-Sopron megyében kábítószert terjesztenek. A büntetőeljárásban végzett széles körű nyomozás eredményeként beazonosításra került a szlovák fiatalember, illetve mosonmagyaróvári társai, akik részben saját részre, részben tovább-értékesítés céljából vásároltak drogot – elsősorban metamfetamint – a terjesztőtől.  Az eljárás keretében a nyomozók megállapították, hogy a szlovák N. Stefán és magyar társai 2020 és 2021 években a megyénkben kábítószerrel összefüggésbe hozható bűncselekményeket hajtottak végre.

 

Az ügyben beszerzett információk és bizonyítékok ismeretében végrehajtott akció keretében 2021. június 30-án a mosonmagyaróvári járőrök Dunakilitin elfogták a kábítószerrel kereskedő szlovák férfit, akinek ruházatában többfajta kábítószer-gyanús anyagot találtak. A nyomozók a dílert kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésével gyanúsították meg, majd őrizetbe vételét követően őt a bíróság letartóztatásba helyezte.

 

Fotók: Police.hu.

 

A fiatalember a kihallgatása során a nyomozóknak a bűncselekmény elkövetését elismerte, és elmondta, hogy az elfogása előtti időszakban körülbelül 14-16 alkalommal, alkalmanként 10-20 gramm pikót adott el egy mosonmagyaróvári nőnek. A lefolytatott büntetőeljárásban N. Stefant és N. Klaudiát kábítószer-kereskedelem bűntett, míg további hat társukat kábítószer birtoklása vétsége elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként a főkapitányság vizsgálói.

 

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes főügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában