Kékfény

2022.03.03. 17:09

Súlyos gázolás Győrszentivánon - 71 éves asszony csapódott a Suzuki szélvédőjére - fotók

Győrszentiván belterületén egy személygépkocsi – feltehetően ittas – vezetője elgázolt egy kerékpárost, majd anélkül, hogy részére segítséget hívott volna, elhajtott.

kisalfold.hu

A rendőrségre balesetről érkezett bejelentés. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy egy 50 éves férfi közlekedett személyautójával Győrszentivánon az Egysori úton, az Ezerjó út irányából a Vajda utca irányába. Haladása során járműve sebességét vélhetőleg rosszul választotta meg, és elütötte az úton szabályosan közlekedő 71 éves helybéli nőt, aki felcsapódott a járműre, majd onnan az úttestre esett. A balesetben megsérült kerékpárost a mentők kórházba vitték.

 

Fotók: Police.hu

 

Az ütközés után a gépkocsi vezetője megállás és segítségnyújtás nélkül – a gépkocsija alá szorult kerékpárral – a helyszínt elhagyta, majd lakására hajtott. Az eset egy szemtanúja a rendőröket a férfi tartózkodási helyéről értesítette, így a vélhetően ittas állapotban lévő férfit az egyenruhások rövid időn belül elfogták, és a Győri Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók a baleset okozóját segítségnyújtás elmulasztásának bűntette elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán az alábbiakra hívja fel a járművezetők figyelmét:

  • A balesettel érintett jármű vezetője köteles a járművel azonnal megállni, a baleset folytán megsérült vagy veszélybe került személy részére segítséget nyújtani, és az esetleges további balesetek elkerülése érdekében minden tőle telhetőt megtenni.
  • Ha a baleset halált vagy személyi sérülést okozott, a balesetről a rendőrhatóságot haladéktalanul értesíteni kell.
  • A helyszínt csak az intézkedő rendőr engedélyével szabad elhagyni.
  • A rendőri intézkedés megtörténtéig a vezetőnek szeszes italt fogyasztania tilos!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában