Kékfény

2022.03.06. 11:46

Három embercsempészt fogtak el a rendőrök az M1-es autópályán Győr térségében - fotók

A sofőr és társai 14 embert akartak Ausztria területére juttatni.

kisalfold.hu

Fotók: Police.hu

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztály Mélységi Ellenőrzési Alosztály munkatársai – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály beosztottjainak jelzése alapján - 2022. március 6-án 6 óra 30 perckor egy román honosságú járművet ellenőriztek az autópályán, a 85-ös számú főútvonal csomópontjában.

 

Az egyenruhások megállapították, hogy a gépkocsit egy 29 éves moldáv férfi vezette, illetve egy másik személygépkocsival közlekedtek társai, egy 27 és egy 37 éves román férfi, akik járművükkel a migránsokat szállító autó útját biztosították. A moldáv állampolgár gépkocsijában a rendőrök 14 – magukat afgán állampolgárnak valló – külföldit találtak, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A migránsokat szállító jármű vezetőjét és társait a rendőrök elfogták, majd őket – az afgán személyekkel együtt – a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják. Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében az egyenruhások visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel és kísérőjével szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában