Munkaügyi ellenőrzés buktatta le

2022.03.08. 14:43

Hamis iratokat gyártott embereinek, akiket egy Győr melletti cégnek kölcsönzött

Forrás: Pixabay

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 30 éves férfi egy munkaerő kölcsönzéssel foglalkozó cég képviselőjeként biztosított munkásokat egy Győr melletti településen lévő cégnek. A munkaügyi ellenőrzés során azonban kiderült, hogy két munkavállalónak nincs meg a munkához szükséges jogosítványa. Ezért a cég felvette a kapcsolatot a vádlottal, hogy a szükséges jogosítványokat küldje meg nekik.


Ekkor a vádlott postai úton megküldött a két munkavállaló nevére szóló bizonyítványokat és gépkezelői jogosítványokat a cégnek. Az közokiratokról azonban kiderült, hogy hamisítványok.


Ezen túl, még összesen nyolc munkavállaló vonatkozásában hamis „munkaköri orvosi alkalmassági véleményt” biztosított a cégnek, melyek igazolták, hogy egészségügyileg alkalmasak a munkavégzésre. Ezekről a magánokitatnak minősülő igazolásokról is kiderült, hogy valótlanok, a munkavállalók nem jelentek meg a vizsgálaton.


Az elkövetővel szemben az ügyészség több rendbeli közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat, tettéért a halmazati szabályokra figyelemmel négy és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.


A nyomozás során a Győri Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában